Hoppa till innehållet

Allt började med Flobydurken 1979. Sedan dess har vi trappat upp.

Fysiskainstitutionen Spiraltrappa
Rak Malad Ek13 Raktrappa Inomhus

Sedan 1979

Om oss

Standard eller special? Vi hanterar båda delar. Varje projekt är unikt. Floby Durk har levererat tusentals kundanpassade trappor och räcken till industrier och offentliga miljöer, hustillverkare samt kulturminnesmärkta byggnader. Du hittar oss i de flesta miljöer. Med en modern maskinpark och engagerade medarbetare har vi ljusa framtidsvisioner. Med kontroll över hela processen kan vi fortsätta att utveckla och leverera svensktillverkade produkter som andas modernt hantverk. Precis som vi gjort sedan starten. Våra produkter är godkända enligt Byggvarubedömningen.

IMG 0340 X Croped

Svensktillverkade trappor

Varje trappa är unik och tillverkas enligt Boverkets byggregler med kvalitet, hållbarhet och säkerhet i varje detalj. Vi är certifierade enligt EN 1090 för bärande stålkonstruktioner. Dimensionering och tillverkning av bärverksdelar och byggsatser av stål kan utföras i klasserna EXC1 och EXC2. Floby Durk tog över Lövdalen Stål AB (2005) och tillverkar sedan dess den välkända exklusiva Lövdalen trappan. Spiraltrappor av gjutjärn togs över av Floby Durk (2010) från ett danskt företag men har anor från 1930-talet då Kockums tillverkade den. Slitsdurken har tillverkats under hela företagets drygt 40-åriga historia.

Svensktillverkat i Floby

Det finns stora fördelar med att ha hela processen, från försäljning till projektering och produktion, på ett och samma ställe i Floby. Enkelhet, effektivitet, säkerhet och full kontroll gör det möjligt att fortsätta att konkurrera och leverera svensktillverkade produkter på marknaden.

Ur våra kunders perspektiv innebär det att de får en engagerad kontaktperson, snabba leveranser och hög kvalitet i sin produkt.

Ac00001243 Fullwidth

Flexibelt

Floby Durk har ett brett sortiment med allt från platsbyggda spiraltrappor och gjutjärnstrappor till svängda trappor som anpassas efter byggnad och behov med stor valfrihet i detaljerna.

Enkelt

Floby Durk gör det tydligt och enkelt, oavsett om det handlar om kundkontakt eller konstruktion. Du får en engagerad och tillgänglig kontaktperson, som ger dig hög service i allt som rör ditt projekt.

Långsiktigt

Vi ser saker på lite längre sikt. Därför lägger vi stor vikt vid materialval och konstruktion så att våra produkter håller i generationer. Den välkända Flobydurken är ryggraden i vår verksamhet och har använts till industrigolv, trappor och ramper sedan 1979.

Välkommen till Floby Durk

Ring oss, skicka e-post eller varför inte ett besök hos oss i Floby.

Floby Icon